Een nieuwe serie audits brengt het MVO-Keurmerk op gestage koers naar 115 aangesloten organisaties. Van de vele bedrijven die met de voorbereidingen bezig zijn wordt daarnaast medio september meer duidelijkheid verwacht, het laat zien dat het MVO-Keurmerk een sterker en forser draagvlak krijgt. Het heeft tot gevolg dat MVO-Keurmerkhouders reeds in positief opzicht door de RIS zijn opgenomen in een onderzoek, straks vooruitlopen als het gaat om de invulling van CSRD en tenslotte een voorsprong opbouwen in de verscheidene sectoren in de bedrijfsketens.

Toetsingen conform de ISO 26000 checklist zullen uitwijzen of de organisaties het MVO-Keurmerk mogen toevoegen aan de certificeringsgalerij. Toegelaten tot de toetsing zijn:

  1.  Vandersterre uit Bodegraven. Dit familiebedrijf is gespecialiseerd in het produceren, affineren, verpakken en verkopen van kaasspecialiteiten in binnen en buitenland.
  2.  Network Team Leusden als network & services leverancier ook wel NTL genoemd. NTL is de leverancier van certificeerbare, veilige, betrouwbare en beschikbare CAT-netwerken en de componenten die daaraan verbonden zijn.
  3.  M.J. Verkerk Facilitair. M.J. Verkerk is de partner voor schoonmaak, schilder- en hovenierswerkzaamheden vanuit vestigingen in Alphen aan de Rijn en Rotterdam.
  4.  ZON Holding uit Venlo. De Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost Nederland U.A. is op onderscheidende wijze actief in de internationale wereld van groenten en fruit.
  5. L. Kasius Sieraden BV uit Ridderkerk. Dit familiebedrijf werkt al meer dan 35 jaar aan een uitstekend aanbod gouden en zilveren sieraden. Uit voorraad worden deze geleverd aan leveranciers in binnen- en buitenland.

Andere berichten

Nog meer nieuws uit het Keurmerklandschap.