Met succes heeft MultiLicht uit Arnhem de inspectie van het MVO-Keurmerk doorlopen. De producent en leverancier van energiezuinige LED verlichtingsarmaturen voegde daarmee als volgende organisatie uit Arnhem het MVO-Keurmerk toe. In deze sector is duurzaamheid en verduurzamen continue van belang en is aantonen en implementeren voor zowel bedrijf als afnemer bij elk gesprek hét onderwerp. Met bijvoorbeeld een eigen verbruik- en besparingsvergelijker en het systeem van de EcoWalk timmert MultiLicht met succes aan de weg. Inspectrice Kuipers besloot dan ook met een mooie rapportage haar conclusie met afgifte van het MVO-Keurmerk.

De openbare checklist waar MultiLicht aan voldeed is in te zien via http://www.keurmerkmvo/keurmerkeisen. De rapportage hiervan wordt digitaal ten behoeve van de organisatie gearchiveerd in haar eigen online portal, zodat inzage op elk moment mogelijk is. Daarnaast heeft elk aangesloten bedrijf in geval van controle de optie een gelijkwaardigheidsdocument op te vragen dat afdoende onderbouwing geeft. Denk daarbij aan gesprekken met opdrachtgevers, leveranciers, relaties en andere belanghebbenden die de uitvraag naar MVO stellen. Zeker met het oog op dit kalenderjaar een zaak die steeds meer van belang wordt om aan te tonen.

Het MVO-Keurmerk ervaart een toename van (bewinds)personen, gemeentes en (semi)overheidsinstanties die contact opnemen met Keurmerk Nederland om te controleren of een organisatie daadwerkelijk in bezit is van het MVO-Keurmerk. Dit is niet langer vereist, u kunt dit zelf proactief checken via de volledig vernieuwde website van het Keurmerkregister.

Vanaf deze plaats brengt de MVO-Keurmerkcommissie haar hartelijke felicitaties over aan het team van MultiLicht met het behalen van het MVO-Keurmerk!

Andere berichten

Nog meer nieuws uit het Keurmerklandschap.