In samenwerking met branchevereniging SIEV heeft Keurmerk Nederland het SIEV-Keurmerk ontwikkeld dat in 2013 voor het eerst werd uitgereikt aan de eerste leden van de branchevereniging. Het SIEV-Keurmerk toetst (specialistische) schoonmaakbedrijven op een zestal onderwerpen: Organisatie, Financieel, Transparantie Dienstverlening, Personeel, Veiligheidsvoorschriften en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De branchevereniging heeft de toetsing van het SIEV-Keurmerk in handen gelegd van Keurmerk Nederland om te voorzien in een onafhankelijke toetsing door een externe partij. De norm van het SIEV-Keurmerk wordt bewaakt door een Keurmerkcommissie waarin leden van de branchevereniging en Keurmerk Nederland zitting nemen. Vanaf de introductie van de branchevereniging en het SIEV-Keurmerk zijn verscheidene mijlpalen doorlopen. Zo heeft het Keurmerk erkenning ontvangen van gerenommeerde instanties en is de landelijke dekking op haar hoogtepunt doorgegroeid naar 150 SIEV-Keurmerkhouders.

Geschiedenis

Kwaliteitslabel van het SIEV-Keurmerk.

Het SIEV-Keurmerk wordt sinds 2013 getoetst bij tal van schoonmaakbedrijven. Door de jaren heen zijn er zeven versies getoetst van het SIEV-Keurmerk waarbij wijzigingen onafhankelijk via de Keurmerkcommissie zijn doorgevoerd. Reeds in 2016 werd het 100e SIEV-Keurmerk uitgereikt.

Uitreiking van het 100e SIEV-Keurmerk in 2016.

Bijzonderheden

De Belastingdienst en de Arbeidsinspectie zien het SIEV-Keurmerk als middel om schoonmaakbedrijven te controleren. De Nederlandse Arbeidsinspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het SIEV-Keurmerk dan ook opgenomen in haar checklist. Daarnaast erkennen vooraanstaande opdrachtgevers als BAM en Heijmans het SIEV-Keurmerk. Naast het Keurmerk Schoon (voormalig OSB-Keurmerk) wordt het Keurmerk in vele aanbestedingen als vereiste opgenomen om mee te dingen om de opdracht.

Checklist SIEV-Keurmerk

SIEV! Checklist 2020-7 versie 2022

Keurmerk Nederland SIEV 2023 folder A4

Bestuur van de vereniging

Voorzitter: Raymond Kouwenberg |
Vice voorzitter: Leatitia Simonis |
Penningmeester: Antoine Verhoef | 
Bestuurslid: Roelien van  Groeningen | 
Bestuurslid: Frank Verberne |

Contact

SIEV Branchevereniging Schoonmaak
Stadsplateau 7 – 8.22
3521 AZ  Utrecht

T: 085-210 11 20
E: bestuursbureau@SIEV.info

Website

MKB Branchevereniging SIEV