Aanpak

Bij de inrichting van de commissie staat centraal dat een afvaardiging van het Keurmerkinitiatief én Keurmerk Nederland deelneemt. Alle zaken waar de commissie over gaat worden vastgelegd. Denk aan stemrecht, normontwikkeling, inzet inspecteurs en het behandelen van signalen uit het werkveld. Daarnaast maakt de commissie gebruik van de inzet van adviseurs en neemt actief en passief voorstellen tot zich ter beoordeling om de kwaliteit van het betreffende Keurmerk te verbeteren.

De afgevaardigden die zitting nemen in de Keurmerkcommissie hebben als meest belangrijke taak het bewaken van de norm die getoetst wordt van het Keurmerk. Het is dan ook de commissie waarin de personen samenkomen met verscheidene expertises om tot de beste ontwikkeling te komen. De ervaring van Keurmerk Nederland hierin is goed. Afgevaardigden van Keurmerk Nederland leveren een gedegen bijdrage als het gaat om de ervaring met normontwikkeling, veranderende wet- en regelgeving en zicht op wat mag en wat indruist qua wijzigingen in certificeringsland. Afgevaardigden van het Keurmerkinitiatief leveren een gerichte bijdrage vanuit de ervaring met de sector waarin het Keurmerk zich bevindt. Tenslotte maakt een (adviseurs)rol van een inspecteur of afgevaardigde namens Keurmerkhouders het toezicht op de norm compleet.

Koerswijzer

Het inrichten van een Keurmerkcommissie vraagt om maatwerk. Keurmerk Nederland staat u graag bij om de inrichting van een commissie zo goed mogelijk vorm te geven. Daarbij is het de ervaring van de organisatie dat de verscheidene commissies achter het portfolio Keurmerken de koers hebben uitgestippeld naar het verankeren van de Keurmerken in de samenleving. Denk aan het ontwikkelen van de norm naar wat zowel de Keurmerkhouder, als de consument als de overheid vraagt. Of het ontwikkelen van bepaalde niveaus, een extra aantekening of het actief onderzoeken van het functioneren van een inspecteur waarbij alle audits met een hoge score eindigen. De Keurmerkcommissie zet de koers uit die het Keurmerk opgaat, hoe vol de boot ook zit met Keurmerkhouders, zonder een duidelijke koers zal een Keurmerk haar einde tegemoet gaan. Keurmerk Nederland weet als geen ander hoe belangrijk het is om deze commissie op maat op te zetten in overleg met u als Keurmerkeigenaar. Vanuit het credo: samen merkbaar beter.

 

Kunnen wij u helpen bij het inrichten van de Keurmerkcommissie?

"*" geeft vereiste velden aan