Handelsbedrijf HAP Foods heeft met sterke cijfers het MVO-Keurmerk vastgelegd. Inspecteur Gerard van der Werff certificeerde de groothandel in voedingsmiddelen succesvol waarna een bedrijfscomplete rapportage alsmede Keurmerkcertificaaat werden afgegeven. In een branche waar voedselveiligheid en MVO een grote rol speelt wordt de marktpositie van de organisatie op positieve wijze versterkt met de certificering conform ISO 26000.

Auditor Van der Werff concludeerde als volgt: ‘HAP Foods komt over als een bedrijf dat investeert in haar personeel en waar medewerkers acteren als een team. Het MVO-beleid dat is vastgelegd in een Beleidsverklaring wordt jaarlijks geactualiseerd. Het toevoegen van kwantitatieve doelstellingen aan dit document zou de mogelijkheid bieden om deze te meten en analyseren. De CO2 voetafdruk wordt voor een groot deel beïnvloed door vliegreizen naar diverse continenten, die gezien de cultuur in dergelijke afnemersmarkten, onvermijdelijk zijn. Het bedrijf tracht in haar processen en systemen transparant te zijn over de bedrijfsvoering. Dit laat men toetsen door een externe partij. Dit draagt bij aan een stabiele en positieve positie van de handelsonderneming naar stakeholders.’

De MVO-Keurmerkcommissie brengt hierbij haar hartelijke felicitaties over aan het gehele team van HAP Foods met het behalen van dit mooie resultaat!

Andere berichten

Nog meer nieuws uit het Keurmerklandschap.