Goed nieuws uit Limburg, Maastricht. Glansrijke ServicePartner doorliep recent een SchoonGarant toetsing zoals zovele bedrijven. Maar inspectrice Chantal Damen nam ook de honneurs waar om het bedrijf de toetsing van het MVO-Keurmerk – ISO 26000 voor te leggen. De combinatie-inspectie nam één dag in beslag waarbij talloze criteria de revue passeerden. Criteria die eigenaar Van den Bosch terdege had voorbereid. Daarmee komt de organisatie in bezit van het MVO-Keurmerk dat haar houders reeds voorbereid op de komende CSRD. Het MVO-Keurmerk dat inmiddels dan ook gedragen wordt door meer dan 100 organisaties en steeds vaker succesvol is in de gunning van opdrachten of om bijvoorbeeld een impactlening aan te vragen.

De SchoonGarant dienstverlener stond in 2023 aan de wieg van SchoonGarant met zo’n 40 organisaties en handelde al jaren conform de ISO 26000 richtlijn. Het is ook één van de dienstverleners uit het mkb die al vroegtijdig implementatie waar maakt van CSRD, terwijl die voor het mkb nog niet urgent is. Een gegeven dat waardering oogst bij bekende instanties die het MVO-Keurmerk steeds meer als vertegenwoordiging van mkb bedrijven ziet die werk maakt van MVO.

De openbare checklist waar door Glansrijke ServicePartner aan voldaan werd is dan ook in te zien via http://www.keurmerkmvo/keurmerkeisen. De rapportage hiervan wordt digitaal ten behoeve van de organisatie gearchiveerd in haar eigen online portal, zodat inzage op elk moment mogelijk is. Daarnaast heeft elk aangesloten bedrijf in geval van controle de optie een gelijkwaardigheidsdocument op te vragen dat afdoende onderbouwing geeft. Denk daarbij aan gesprekken met opdrachtgevers, leveranciers, relaties en andere belanghebbenden die de uitvraag naar MVO stellen. Zeker met het oog op 2025 een zaak die steeds meer van belang wordt om aan te tonen.

Vanaf deze plaats brengt de MVO-Keurmerkcommissie dan ook haar hartelijke felicitaties over aan het team van Glansrijke ServicePartner met het behalen van het MVO-Keurmerk!

Organisaties die het MVO-Keurmerk bezitten kunnen dit 24/7 middels rapportage aantonen, de registratie is openbaar. Het MVO-Keurmerk ervaart een toename van (bewinds)personen, gemeentes en (semi)overheidsinstanties die contact opnemen met Keurmerk Nederland om te controleren of een organisatie daadwerkelijk in bezit is van het MVO-Keurmerk. Een wachttijd of passief afwachten is niet langer vereist, u kunt dit zelf proactief checken via de volledig vernieuwde website van het Keurmerkregister.

Andere berichten

Nog meer nieuws uit het Keurmerklandschap.