De MVO-Keurmerkcommissie mocht onlangs geïnformeerd worden over enkele geslaagde bezoeken aan enkele events. We waren te gast bij AFC Ajax in Circa Amsterdam en bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Baarn. Op beide netwerkevents werden geslaagde gesprekken gevoerd over het grote belang van de implementatie van MVO door het bedrijfsleven. Met het oog op CSRD een gesprek dat steeds meer herkenning oproept bij onze gesprekspartners. Al mochten de discussies in de zaal bij bijvoorbeeld de NBC zich ook verdiepen over de meetbaarheid van duurzaamheid, hier trokken we van wal.

Het mocht goede gesprekken opleveren betreffende de internationale richtlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, de ISO 26000 en het daadwerkelijk meten en rapporteren erover. Gesprekspartners stelden uiteenlopende vragen over de implementatie van CSRD alsmede SROI in de komende eisen. Vanuit jarenlang onderzoek in het verleden naar MVO en mensen met sterk MVO DNA kwamen we een bekende tegen uit België. Een professor waarvoor veel sympathie is bij de MVO-Keurmerkcommissie mocht worden ontmoet en bijgepraat worden over het MVO-Keurmerk. De academicus kon het waarderen dat hij herkend werd en dat zijn MVO kennis op waardering mocht rekenen.

Bij de AFC troffen we een grote groep van ondernemers uit heel Nederland waar we  het gesprek mee aan mochten gaan over over ondernemen, aanbesteden en wet- en regelgeving betreffende MVO. Dat de bezoeken naar meer gaan smaken moge duidelijk zijn, er staan wederom enkele events op het programma, alsmede een gesprek met een platform MVO bedrijven. We houden u uiteraard op de hoogte.

Andere berichten

Nog meer nieuws uit het Keurmerklandschap.