ATS Transport & Expresss Koeriers uit Wijchen heeft met afdoende resultaat de ISO 26000 audit van het MVO-Keurmerk doorlopen. Als vooroplopende organisatie in haar sector gaat ATS al meerdere jaren uitdagingen aan rondom duurzaamheid vanuit de actieve houding van ‘duurzaam en verantwoord actief zijn voor mens en milieu’. Bijzonder hierbij is dat de eerste ontwikkelingen betreffende het MVO-beleid reeds jarenlang teruggaan, terug tot een tijd dat MVO nog niet de norm was. Het jarenlang zorgvuldig opgebouwde MVO-beleid werd succesvol getoetst door Gerard van der Werff waarbij de organisatie uit Wijchen toekenning van MVO-Keurmerk én ISO 26000 rapportage verkreeg. In het volgende kalenderjaar zal de organisatie vragen over CSRD vooroplopend van repliek mogen voorzien.

Als  conclusie oordeelde Van der Werff als volgt: ‘Het familiebedrijf ATS geeft als inclusieve onderneming iedereen in de maatschappij een kans. Medewerkers wordt de kans geboden zich te ontwikkelen. Men heeft ook voor het welzijn van de medewerker. Er is duidelijk beleid om de uitstoot van het wagenpark te reduceren door inzet van meer EV’s, waar het soort activiteit dit toelaat. Diverse maatregelen hebben geleid tot een significante afname van de hoeveelheid afval. Mede door aansluiting bij diverse netwerken (Logistics Valley, ION) wil het bedrijf vooraan blijven lopen, ook op gebied van duurzaamheid. ATS Transport en ATS Express Koeriers zijn terechte houders van het MVO-Keurmerk’.

De MVO-Keurmerkcommissie breng hierbij haar hartelijke felicitaties over aan het gehele team van ATS Transport & ATS Express Koeriers met deze mooie prestatie.

Openbare checklist inzien: http://www.keurmerkmvo/keurmerkeisen

Meer informatie via: http:/www.atstransportbv.nl

Andere berichten

Nog meer nieuws uit het Keurmerklandschap.