De MVO-Keurmerkcommissie is op de hoogte gesteld van het feit dat Archeologisch Adviesbureau de Brug de audit van het MVO-Keurmerk met succes heeft doorstaan. Onder de meer dan 120 aangesloten organisaties is De Brug een opvallende naam en spreekt het partners en relaties aan dat het MVO-Keurmerk ook in de sector van archeologie wordt gehanteerd als meetsysteem. De Brug gaat in haar activiteiten dan ook uit van duurzaam advies, gebaseerd op vertrouwen. De Brug adviseert opdrachtgevers tijdig en betrouwbaar over archeologie en cultuurhistorie waarbij uitgegaan wordt van de samenwerking en het zoeken van een compromis. Ook wel in het team genoemd als de bruggen te slaan waarbij Nomen est Omen tot de verbeelding mag spreken.
Ontvangst op het voormalig (en nu duurzaam) Raadshuis van Jisp uit 1650, van waaruit De Brug haar activiteiten ontplooit.
Het was voor auditor Gerard van der Werff dan ook een dankbare taak om de MVO-Keurmerkinspectie uit te mogen voeren op locatie in Noord-Holland. In het plaatsje Spijkerboor werd allerhande bewijsvoering van het MVO-beleid voorgelegd door een team dat de zaken tot in de puntjes had voorbereid. Het mocht resulteren in een zeer uitgebreide ISO 26000 rapportage en een graadmeter naar een score die voor de organisatie uit kan doen zien naar verdere verankering van een sterk staand MVO-beleid. Van der Werff concludeerde als volgt: ‘Door de intrinsieke motivatie van de eigenaar van Buro de Brug onderscheid dit bedrijf zich als adviseur binnen archeologische trajecten. In het beleidsplan Duurzaamheid, dat opgesteld is volgens het OGSM model, zijn zowel kwalitatieve als kwantitatieve doelstellingen beschreven. De voortgang wordt gevolgd volgens het dashboard van dit model. Aan goed werkgeverschap wordt invulling gegeven door bij het accepteren van opdrachten op basis van principiële keuzes een afweging te maken of deze passend zijn o.a. wat betreft werkvreugde en impact op het milieu. De inrichting van het nieuwe kantoor in het oude raadhuis van Jisp is geheel circulair, computers refurbished. Men heeft geen afval. Door de wijze van bedrijfsvoering staat het bedrijf positief bekend bij haar stakeholders. Buro de Brug verdient het MVO-Keurmerk ten volle’.
De MVO-Keurmerkcommissie brengt hierbij haar hartelijke felicitaties over aan het gehele team van Buro de Brug!
Alle organisaties die het MVO-Keurmerk bezitten kunnen dit middels rapportage aantonen, de registratie is openbaar. Het MVO-Keurmerk ervaart een toename van (bewinds)personen, gemeentes en (semi)overheidsinstanties die contact opnemen met Keurmerk Nederland om te controleren of een organisatie daadwerkelijk in bezit is van het MVO-Keurmerk. Een wachttijd of passief afwachten is niet langer vereist, u kunt dit zelf proactief checken via de volledig vernieuwde website van het Keurmerkregister. Spiegel in dergelijke gevallen een MVO-Keurmerkcertificaat met de GCR, waarbij nieuwe initiatieven onder 100 deelnemers doorverwezen worden naar bestaande initiatieven.